Elke maandagavond! 

Van 18.30 u tot 19.45 u 70 € per 10 beurtenkaart 3 mnd geldig
Van 20.00 u tot 21.15 u 70 € per 10 beurtenkaart 3 mnd geldig


Elke dinsdagavond!

Van 18.30 u tot 19.45 u 70 € per 10 beurtenkaart 3 mnd geldig
Van 20.00 u tot 21.15 u 70 € per 10 beurtenkaart 3 mnd geldig


Elke woensdagavond! 
Van 18.30 u tot 19.45 u 70 € per 10 beurtenkaart 3 mnd geldig

 

In Wales volgde ik samen met een vriendin in 2001 een Inner Stillness cursus. Dit was de eerste keer dat ik in contact kwam met Dru Yoga. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat yoga niet mijn ding was, maar al zeer snel wist ik : deze opleiding ga ik gewoon doen!  Dru Yoga had mijn hart veroverd en is nog steeds zeer belangrijk voor mijn algeheel welbevinden!

Zo gedacht, zo gedaan en in 2004 behaalde ik bij Dru World Wide in Wales mijn diploma als Dru Yogadocente en enkele jaren laten als Dru Meditatiedocente.

Het woord Dru komt van het Sanskriet Dhruva, wat stil en onveranderlijk betekent. Dhruva betekent “Poolster”.  De ster die statisch en stil aan de hemel lijkt te staan, terwijl alle andere sterren er omheen bewegen.

Dru Yoga helpt ons de stille plek in onszelf vinden, het Druvakasha, van waaruit we getuige kunnen zijn van de stormen van het leven zonder erdoor uit balans te geraken. Dit is de plek waar we innerlijke vrede en kracht kunnen behouden, onafhankelijk van wat er gebeurt in ons leven. Het is op deze plek van stilte dat we bewust worden van de verschillende niveau’s van ons wezen – fysisch, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit bewustzijn laat ons toe om die delen die we verwaarloosd hebben of die uit balans zijn, in onszelf te helen en te integreren .

Dru Yoga komt uit een oude traditie en heeft zich ontwikkeld tot een reeks praktisch toepasbare technieken. Deze vorm van yoga stelt iedereen in staat om lichaam, hart en geest met elkaar in evenwicht te brengen en daarmee te ervaren wat het betekent om echt gezond te zijn.

Bij Dru Yoga gaan we uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier is om stress te verminderen.  Dit op een manier die voor iedereen toegankelijk is.

Wij schenken veel aandacht aan bewustwording van je lichaam en werken toe naar “een gezonde geest in een gezond lichaam”.  Body, Heart and Mind staan in Dru Yoga centraal.

Door bewustwording kan je zowel lichamelijke- als psychische klachten verminderen. Een belangrijk principe binnen de Dru Yoga is dat lichaam, emoties, en gedachten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit principe ontstonden de Energy Block Release (EBR) sequenties. Dit zijn reeksen van zachte lichaamsbewegingen die helpen om energetische en lichamelijke blokkades op te lossen. Hierdoor kunnen de emoties of negatieve gedachten die door deze blokkade veroorzaakt zijn (of omgekeerd), worden losgelaten.

Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd, omdat veel oefeningen de hartkracht stimuleren. Het hart kan beschouwd worden als een centrum van transformatie. Door ons te richten op ons hart hebben we meer begrip voor onszelf, de ander en de situatie waarin we ons bevinden.

Om de levensenergie goed te laten stromen wordt in Dru Yoga veel aandacht besteed aan sequenties (oefenreeksen waar verschillende houdingen vloeiend in elkaar over gaan) en visualisatie. Deze twee aspecten zorgen tevens voor een beter lichaamsbewustzjn en concentratievermogen.

Dru Yoga werkt heel sterk op energetisch niveau. Door het regelmatig te beoefenen kom je dieper en dieper in je eigen kern, in je eigen stilte, in harmonie met jezelf en het grote geheel. Dru Yoga leert je steeds meer vanuit je hart te leven en daardoor het hoogste in jezelf te vinden en aan te spreken. En … dit ook te zien bij alles en iedereen rondom je.

Namaste!