Tijdens de cursus  “Intuïtieve Ontwikkeling” gaan we leren (terug) contact te maken met en te vertrouwen op onze eigen intuïtie. Het is de eerste van drie cursussen waarin we op weg gaan om  de verantwoordelijkheid voor ons eigen geluk op te nemen en als het ware het heft in eigen handen te nemen. Om de weg naar binnen te maken, gebruiken we het chakra-systeem als insteek, als sleutel tot kennis en geestelijke groei, als middel tot ontwikkeling van onze intuïtie en afstemming op het “groter” geheel.

Het is niet de bedoeling om te wijzen naar derden, doch om te kijken hoe we zelf verandering kunnen brengen in ons leven.  We merken dat wanneer we zelf evolueren en gelukkig zijn, we dit automatisch uitstralen naar onze omgeving.

Ons doel is integratie van lichaam en geest, van denken en doen, van binnen- en buitenwereld.  Door voor onszelf heelheid te bereiken, bereiken we heelheid in de wereld om ons heen.

Er zijn meerdere chakra’s, doch wij beperken ons tot de zeven belangrijkste.  We kunnen ze niet los zien van elkaar, maar als een integrale eenheid, die gezamenlijk werkt en groeit.  We kunnen dit vergelijken met een boom, waarvan de wortels in de aarde steken en de bladeren tot aan de hemel reiken.

Het is de bedoeling om deze verschillende niveaus in evenwicht te brengen en dit door middel van een ervaringsgerichte benadering.

De cursus is gespreid over 10 avonden en wordt telkens opgebouwd door een bespreking van de wekelijkse thuisopdracht gekoppeld aan de besproken chakra, een beperkt gedeelte theorie en oefeningen om het desbetreffend energiecentrum te voelen/te ervaren.  Hierbij maken we vooral gebruik van specifieke Dru Yoga-oefeningen en meditatie/visualisatie.  Het is de bedoeling om op een intuïtieve wijze in contact te komen met de informatie die voor jou belangrijk is.

In de prijs is een zeer uitgebreide syllabus inbegrepen en ruim bijhorend cursusmateriaal (o.a. wierook en overeenkomstige stenen).  Het volledige cursusgeld wordt de eerste lesavond afgerekend.  Indien je hierop een uitzondering wenst, gelieve op voorhand contact op te nemen met Hilde.

Om onze prijs minimaal te houden, kunnen gemiste lessen niet worden terugbetaald.